Oko

Gulášová polévka z mletého masa recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla gulášová polévka z mletého masa budeme potřebovat následující suroviny:
Množství na 6 porcí: 500 g mletého masa (míchaného), 2 kg brambor, 2 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce česnekové pasty, 1 masox, 1 lžíce sušené majoránky, 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý černý pepř, máslo

Postup přípravy receptu:
Oloupanou cibuli pokrájíme na půlměsíčky. Cibuli zpěníme na rozpáleném másle, přidáme mleté maso a za občasného míchání je cca 10 minut smažíme. Poté zaprášíme mletou sladkou paprikou, dobře promícháme a ihned podlijeme horkou vodou tak, aby bylo vše lehce pod vodou. Osolíme a okořeníme podle vaší chuti.

Poté přidáme na větší kostičky pokrájené brambory, masox, dolijeme horkou vodou tak, aby vše plavalo a cca. 5 minut vaříme.

Mezitím si připravíme máslovou jíšku, kterou po 5 minutách přidáme do vařící se polévky a dalších přibližně 20 minut pokračujeme ve vaření, až budou brambory zcela uvařené.

Gulášovou polévku z mletého masa nakonec dochutíme a můžeme ji podávat.

Gulášová polévka z mletého masa se hodí jako první chod oběda, ale i jako samostatné jídlo, protože je to syté jídlo.


Další recepty

Pyré z pečené dýně rozmixujeme.
Pórková polévka s bramborem a trochou octa.
Krémová cuketová polévka je dochucená šalvějí.
Cuketový nákyp s mrkví podáváme s oblohou.
Cuketa s mletým masem a bramborovou kaší.
Špenátová polévka s bramborem se hodí k podávání s topinkami z bílého chleba.
Špenátová roláda obsahuje také vitamíny.
Kapustová polévka s rýží se doplní postrouhaným sýrem.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme jen zvolna v troubě.
Pečené brambory s jogurtem chutnají doplněné dipem.
Domácí gulášová polévka s brambory a mrkví.

Gulášová polévka z mletého masa má již v českých kuchyních dávno své místo a oživuje obsah zdejších polévkových misek. Nechte recepty na polévky rozvinout a osvěžit kuchařské umění.

Recepty:

Polévka z pečené mrkve se dochutí zakysanou smetanou.

Kapustová polévka s česnekem se vaří 15 minut z vývaru.

Oukrop chutná s kostičkami opečeného chleba.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů