Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.
Na přípravu jídla německý eintopf budeme potřebovat následující suroviny:
1 litr vývaru, 300 g čočky, 100 g klobás, špetka soli, 1 mrkev (karotka), 4 střední brambory, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku
Postup přípravy receptu:
Čočku si necháme přes noc namočit, poté slijeme vodu a uvaříme doměkka a slijeme.
Cibuli, klobásu, česnek, mrkev a brambory si opražíme na rozpáleném oleji. Poté přidáme uvařenou čočku, zalijeme 1 litrem vývaru a dosolíme. Vaříme zcela doměkka až nám vznikne hustá kašovitá polévka.
Další recepty
Kulajda s houbami a koprem pokrájeným nadrobno.
Gulášová polévka z mletého masa se hodí i jako samostatné jídlo.
Bílá polévka z králíka s rozkvedlaným vaječným žloutkem.
Cuketa s mletým masem a bramborovou kaší.
Cuketový nákyp s mrkví podáváme s oblohou.
Bílé kameny Sloní skály stojí v lese u obce Jítrava.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme jen zvolna v troubě.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Bílá polévka z hlívy ústřičné se zavařeným vajíčkem.
Z Bavorska pochází bavorský eintopf připravený z uzeného masa.
Brambory s koprem s plátky másla.
Tradiční polévka eintopf se vaří z různých druhů masa a spousty zeleniny.
Německý eintopf se již v českých kuchyních zabydlel a zpestřuje obsah polévkových talířů i jídelních misek. Nechte recepty na polévky ukázat, co umí na stole vykouzlit.
Recepty:
Kotlíkový eintopf se dá vařit z různých druhů libovějšího masa.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné chutná s pečivem.
Bílá polévka s koprem nadrobno nakrájeným.