Na přípravu jídla polévka z kyselého mléka budeme potřebovat tyto suroviny:
1 litr kyselého mléka, 1/4 litru kysané smetany, 1 vejce, 1/4 litru vývaru z brambor, 40 g mouky, 40 g másla, 200 g brambor, sůl, kmín, petrželka
Postup přípravy:
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, vmícháme vejce a když vejce ztuhne, jíšku rozředíme vodou z brambor a povaříme.
Nakonec do polévky vmícháme kyselé mléko, smetanu a sekanou petrželku, již jen prohřejeme a polévku z kyselého mléka podáváme.
Další články
Krupicová kaše s plátkem másla.
Kukuřičná kaše s meruňkami a rozpuštěným máslem.
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut povařit.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Mléková polévka s těstovinami.
Jablečné palačinky dozlatova osmažíme.
Vanilka pochází z Mexika.
Špenátové palačinky posypeme strouhaným sýrem.
Palačinky s ovocem, tvarohem a čokoládovou polevou.
Rychlá cuketová polévka s nivou a zakysanou smetanou.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Kynuté buchty s meruňkami vložíme do trouby a upečeme dozlatova.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou chutná s čerstvě nasekanou petrželkou.
Mléko patří do jídelníčku již dlouho.
Polévka z kyselého mléka rozvoní při přípravě kuchyni svojí vůní. Pozvěte do své kuchyně mléko a mléčné produkty a uveďte je mezi své pokrmy.