Na přípravu jídla žampionová polévka s bramborem a se smetanou budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 300 g čerstvých žampinů, centimetrový plátek másla, houbový nebo zeleninový vývar, 150 g brambor, 300 g zakysané smetany, 2 lžičky hladké mouky, mletý pepř, sůl, petrželka
Postup přípravy:
Na plátky nakrájené žampiony orestujeme na rozpuštěném másle, přisypeme nakrájené brambory, zalijeme 500 ml vody, přidáme bujon a vaříme do změknutí brambor. Poté rozmícháme zakysanou smetanu a mouku s 2 dl vody, nalijeme do hrnce a povaříme, dosolíme a dochutíme mletým pepřem.
Žampionovou polévku podáváme dozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou.
Další články
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Brokolicová polévka s bramborem je dochucená strouhaným parmezánem.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Cuketová omáčka se smetanou a těstovinami.
Čím lze nahradit maso v pokrmech.
Robi maso je zdroj rostlinných bílkovin.
Pórková polévka s bramborem do které můžeme kápnout trochu octa.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které vyžaduje pro vyřešení znalosti i důvtip.
Česneková polévka s bramborem
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.