Oko

Špenátové palačinky

Zdravý špenát obsahuje vitamíny.

Na přípravu jídla špenátové palačinky budeme potřebovat:
Množství na 4 porce - palačinkové těsto: 1000 ml mléka, 500 g mouky, 2 vejce, sůl, olej
Špenát na plnění palačinek: 450 g špenátového protlaku, 3 stroužky česneku, 2 lžíce smetany na šlehání, 1 velká cibule, 1 vejce, hotová jíška, 1 lžíce másla
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme špenátovou náplň. Na rozehřátém másle do sklovata osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme špenátový protlak, prolisovaný česnek, špetku soli a 5 minut podusíme. Poté přidáme smetanu na šlehání, vajíčko a lžíci hotové jíšky. Špenát dobře promícháme a podusíme, než se srazí vajíčko a špenát zhoustne.
Poté se pustíme do palačinek. Smícháme všechny suroviny na palačinkové těsto, které naběračkou naléváme na pánev s troškou rozpáleného oleje. Palačinky smažíme přibližně dvě minuty z každé strany. Na hotové palačinky dáme špenátovou náplň, kterou posypeme strouhaným sýrem.


Další články

Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Křepelčí vejce jsou pětkrát menší velikosti než slepičí.
Sůl znali již pravěcí lidé živící se zemědělstvím.
Špenátové špagety sypeme sýrem.
Špenátové tagliatelle podáváme s omáčkou.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Špenátové pesto můžeme použít i při přípravě dipů.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Dušený špenát s vejcem dochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů