Na přípravu jídla krupicová kaše z mouky budeme potřebovat tyto suroviny:
500 ml mléka, 1 lžičku másla, 1 lžíci cukru, 3 až 4 lžíce hrubé mouky, 1 lžička kakaa
Postup přípravy:
Do mléka přidáme podle chuti cukr, přidáme lžičku másla, zahříváme a pomalu přisypáváme hrubou mouku, (cca 3 až 4 lžíce na jednu porci). Přitom stále mícháme, aby se v kaši nevytvořily hrudky.
Vaříme do zhoustnutí, nalijeme na talíř a ozdobíme kakaem.
Další články
Polévka z kyselého mléka a brambor.
Špagety carbonara se smetanou, parmezánem a bazalkou.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Rychlá cuketová polévka s nivou a zakysanou smetanou.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou chutná s čerstvě nasekanou petrželkou.
Krupicová kaše s plátkem másla.
Francouzské brambory se smetanou můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Brambory s tvarohem polijeme roztaveným máslem.
Mléko patří do jídelníčku již dlouho.
Mléčná polévka s koprem a kmínem.
Mléčná polévka se strouháním které vyplave nahoru.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Kukuřičná kaše s meruňkami a rozpuštěným máslem.
Francouzské brambory s kuřecím masem podáváme s přílohou.
Krupicová kaše z mouky rozvoní při přípravě kuchyni svojí vůní. Pozvěte do své kuchyně mléko a mléčné produkty a uveďte je mezi své pokrmy.