Na přípravu receptu vanilkové rohlíčky budeme potřebovat:
300 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, 100 g mletých jáder vlašských ořechů, 200 g másla, 2 žloutky, citronová kůra, 2 sáčky vanilkového cukru, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy:
Z prosáté mouky, vlašských ořechů, cukru, žloutků, másla a citronové kůry vypracujeme hladké a kompaktní těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) odpočinout v lednici.
Druhý den z odpočinutého těsta vytvoříme váleček o průměru cca 3 cm, ze kterého odkrajujeme dílky stejné velikosti, které rozválíme na válečky, zahněteme je do tvaru rohlíčků a kldeme na pečícím pepírem vyložený plech. Plech s rohlíčky vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut při 180 °C (rohlíčky by měly jen zespoda lehce zezlátnout).
Upečené rohlíčky vyndáme z trouby, necháme asi 3 minuty trošku vychladnout a pak je obalujeme ve vanilkovém cukru (pozor, po vyndání z trouby jsou rohlíčky velmi křehké).
Další články
Vánoční medové koláčky zvolna upečeme.
Ořechové pusinky z bílku pečeme při teplotě.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
Medvědí tlapky necháme odstát.
V praxi využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Barevné pusinky zůstávají uvnitř měkké.
Ořechový olej má široké uplatnění.
Myslivecké knoflíky pečeme 10 až 15 minut.
Pusinky z bílků pečte ve velmi mírně vyhřáté troubě.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Dušený špenát s vejcem ochutíme rozetřeným česnekem.
Vanilkové rohlíčky rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.