Kaštanový med má výraznou chuť a květinovou vůni, s lehkou hořkostí po ochutnání. Krystalizuje pomalu nebo vůbec.
Kaštanový med je velmi výživný a ceněný především pro obsah železa. Zlepšuje krevní oběh a je vynikajícím sladidlem do kávy, protože nemění její aroma ani chuť.
Gurmáni si kaštanový med rádi dopřejí k archivnímu sýru.
Další články
Polévka z kyselého mléka a brambor.
Mrtvé moře má velice slanou vodu.
Svitky od Mrtvého moře byly nalezeny v roce 1947.
Ostrov Martinik patří k nejpůvabnějším místům Malých Antil.
Šťavel kyselý kvete květy na dlouhých stopkách.
Ostrov Poveglia nalezneme mezi Benátkami a ostrovem Lido.
Obří kamenné hlavy stojí při pobřeží Mexika.
Sysel obecný přespává zimu v norách.
Kamenný les Pobiti Kamani v Bulharsku.
Manuka med pochátí z balmínu metlatého.
Med používali lidé již v době kamenné.
Sůl kamenná tvoří velké krystaly.
Ostrov Bali leží mezi Jávou a Lombokem.
Ostrov Aldabra vypadá jako z pohádky.
Kaštanový med pochází z květů kaštanů. Je tmavší než běžný květový med, má zlatavě hnědou barvu a vyznačuje se vynikající jemně nahořklou chutí.
Články:
Menhiry v severních Čechách se k obloze tyčí již po staletí.
Kachnice kaštanová se živí rostlinami i drobnými živočichy.
Menhir Kamenný pastýř stojí na Slánsku u obce Klobouky.