Oko

Horké maliny

Maliny.

Na přípravu jídla horké maliny budeme potřebovat tyto suroviny:
350 g malin, 4 lžíce moučkového cukru, 1 balení vanilkového pudinku, 500 ml mléka, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce solamylu, 1 balení vanilkové zmrzliny

Postup přípravy receptu:
Sušené droždí rozmícháme ve vlažné vodě spolu s cukrem krupicí a zhruba 10 minut necháme při pokojové teplotě odpočinout.

Mražené maliny položíme na pánvičku a podlijeme malým množstvím vody. Přidáme 4 lžíce cukru moučka, necháme provařit a zahustíme solamylem.

Na krém si uvaříme vanilkový pudink, který osladíme malým hrníčkem cukru. Hotový pudink necháme vychladit. Do vychladlého pudinku všleháme zakysanou smetanu a vytvoříme tím jemný krém.

Do skleničky navrstvíme jemný krém z pudinku a zakysané smetany, vanilkovou zmrzlinu a horké maliny.

Při podávání ozdobíme horké maliny šlehačkou a snítkou máty.


Další články

Kovářské brambory se hodí jako příloha.
Salát z červené řepy necháme při 80 °C 20 minut zavařit.
Zbojnické brambory posypeme petrželovou natí.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Malinové pyré přelijeme ještě zahorka do sklenic.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Salát z mrkve, zelí a fenyklu promícháme.
Malinový džem uzavřeme víčkem.
Rostlinná majonéza je mixovaná do zhoustnutí metličkou.
Tlačenka s cibulí a octem se jí s chlebem.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Dušený špenát s vejcem podáváme s brambory.
Okurky rychlokvašky dáme na 24 hodin odležet.
Džem z rybízu a malin obrátíme nakonec dnem vzhůru.

Horké maliny jsou jídlo, které se hodí pro chvíle pohody.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů