Oko

Rajčatová polévka s jogurtem

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla rajčatová polévka s jogurtem budeme potřebovat tyto suroviny:
3 hrsti žlutého hrachu, 1 kg rajčat, 1 větší cibule, 500 ml kuřecího vývaru, 2 ks badyánu, 250 g bílého jogurtu, česnek, olej, sůl

Postup přípravy receptu:
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme, osmahneme na trošce oleje a po chvilce přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek. Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na malé kousky. Do směsi přidáme vývar, sůl, badyán a zhruba 30 minut vaříme. Nakonec přidáme předem uvařený hrách a vše ještě několik minut provaříme.

Při podávání zjemníme každou porci rajčatové polévky lžicí bílého jogurtu. Hotovou polévku můžeme ještě lehce rozmixovat ponorným mixerem.


Další recepty

Francouzské brambory s cuketou jsou vhodně doplněny salátem.
Rajčatová bruschetta se hodí na plátky bagety.
Hustá rajčatová polévka podáváme s krájenou mozzarellou.
Fazolová polévka s uzeným masem vařená pomalu při nízkém varu.
Francouzské brambory s kuřecím masem a zeleninou jako přílohou.
Francouzská cibulačka se podává posypaná strouhaným sýrem.
Rajčatový základ na pizzu o průměru 32 cm.
Rýžové nudle se zeleninou posypeme nasekanými oříšky.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme ještě zatepla s kyselou okurkou.
Fazolová krémová polévka chutná s opečeným plátkem slaniny.
Zeleninová směs na špagety s kapkou mléka.
Krémová cuketová polévka je dochucená šalvějí.
Polévka z růžičkové kapusty chutná s opečenou slaninou.
Francouzské brambory se zeleninou doplním při podávání sterilovanými okurkami.

Rajčatová polévka s jogurtem si v kuchyni získala své místo a svojí chutí a vůní oživuje talíře i jídelní misky. Pozvěte recepty na polévky a vývary osvěžit své menu.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů