Oko

Německé knedlíčky do polévky recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla německé knedlíčky do polévky budeme potřebovat následující suroviny:
Množství na 4 porce: 40 g másla, 70 g strouhanky, 2 vejce, sůl, špetička strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy receptu:
Do rozpuštěného, ale již chladného másla vmícháme veškeré ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Těsto by mělo být pevné a nelepivé. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme strouhanku. Takto připravené těsto vmáčkneme do misky a necháme odpočinout 15 minut v ledničce.

Poté vykrajujeme kávovou lžičkou z těsta kousky a v dlani vyválíme knedlíčky.

Polévku uvedeme do varu, odstavíme ji, vložíme do ní připravené knedlíčky, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut stát. Již ji nevaříme.


Další recepty

Německý eintopf získá kašovitou konzistenci.
Tradiční polévka eintopf se vaří z různých druhů masa a spousty zeleniny.
Gulášová polévka z mletého masa se hodí i jako samostatné jídlo.
Z Bavorska pochází bavorský eintopf připravený z uzeného masa.
Bílá polévka z králíka s rozkvedlaným vaječným žloutkem.
Cuketa s mletým masem a bramborovou kaší.
Bílé kameny Sloní skály stojí v lese u obce Jítrava.
Cuketový nákyp s mrkví podáváme s oblohou.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme jen zvolna v troubě.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Bílá polévka z hlívy ústřičné se zavařeným vajíčkem.
Domácí polévka s játrovými knedlíčky s obraným kuřecím masem.

Německé knedlíčky do polévky se již v českých kuchyních zabydlely a zpestřují obsah polévkových talířů i jídelních misek. Nechte recepty na polévky ukázat, co umí na stole vykouzlit.

Recepty:

Kotlíkový eintopf se může vařit z různých druhů libovějšího masa.

Bílá polévka s koprem nadrobno nakrájeným.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné chutná s pečivem.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů