Oko

Mrkvová krémová polévka

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla mrkvová krémová polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
600 g mrkve, 200 g brambor, 1 šalotku, 30 g másla, 220 ml 12% smetany, 2 čajové lžičky kurkumy, 1-2 polévkové lžíce medu, 1 špetka chilli, sůl

Postup přípravy receptu:
Mrkev a brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky, zalijeme 500 ml vody, mírně osolíme, opepříme a asi 15 minut vaříme, až mrkev a brambory změknou. Odstavíme, rozmixujeme nebo propasírujeme, přidáme smetanu, med, máslo a prohřejeme. Podle chuti osolíme a přidáme i mleté chilli koření. Mrkvovou krémovou polévku můžeme podávat s pečivem, krutony, ozdobenou zelenou petrželkou nebo natí řapíkatého celeru.


Další recepty

Francouzské brambory s cuketou jsou vhodně doplněny salátem.
Francouzské brambory se zeleninou doplním při podávání sterilovanými okurkami.
Rajčatová bruschetta se hodí na plátky bagety.
Krémová cuketová polévka je dochucená šalvějí.
Hustá rajčatová polévka podáváme s krájenou mozzarellou.
Rýžové nudle se zeleninou posypeme nasekanými oříšky.
Fazolová polévka s uzeným masem vařená pomalu při nízkém varu.
Francouzská cibulačka se podává posypaná strouhaným sýrem.
Francouzské brambory s kuřecím masem a zeleninou jako přílohou.
Rajčatový základ na pizzu o průměru 32 cm.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme ještě zatepla s kyselou okurkou.
Fazolová krémová polévka chutná s opečeným plátkem slaniny.
Zeleninová směs na špagety s kapkou mléka.
Rajčatová polévka s jogurtem se nakonec rozmixuje ponorným mixerem.

Mrkvová krémová polévka si v kuchyních dokázala získat své místo a svojí chutí a vůní oživuje talíře i jídelní misky. Pozvěte recepty na polévky osvěžit své menu.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů