Oko

Kachní kaldoun recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla kachní kaldoun budeme potřebovat následující suroviny: Množství na 4 porce: 500 gramů kachních drobů (srdce a žaludky), 2 lžíce kachního sádla, 1 celer, 2 středně velké mrkve, 1 menší petržel, 2 střední cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, špetku muškátového oříšku, 250 ml mléka, 150 ml smetany, sůl, 1 kostičku másla, bylinky (listovou petržel, libeček).

Postup přípravy receptu: Do vroucí vody dáme droby (nezbavujeme je tukového krytí), lehce osolíme, přidáme muškátový oříšek nebo květ, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy a 2 hodiny pomalu vaříme. Poté vývar scedíme.

Do širokého hrnce vložíme kachní sádlo, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky o velikosti přibližně 1 x 1 centimetr a necháme restovat. Když zelenina chytá lehce zlatavou barvu, přihodíme cibuli. Vše orestujeme, žádné koření nepřidáváme, zalijeme vývarem a přidáme očistěné a na plátky nakrájené droby. Necháme provářet.

Po 20 minutách pomalu přilijeme mléko a smetanu. Můžeme také přidat trošku drceného pepře a rozemnuté bylinky. Máslo přidáme až úplně nakonec, aby se nevařilo, jen rozpustilo.

Do kachního kaldounu můžeme také přidat předem uvařené široké domácí nudle.


Další recepty

Před podáváním se již vychladlá rychlá buchta s pudinkem přelije čokoládovou polevou a posype mletými oříšky nebo kokosem.

Octem dokyselená čočková polévka s párkem chutná nejlépe ještě povařená.

Tradičně připravená červená zelňačka s klobásou nakrájenou na kolečka nebo půlkolečka se podává nejlépe s pečivem jako přílohou.

Lahodně chutnající zelňačka s klobásou se dá zjemnit kysanou smetanou.

Při podávání drůbková polévka s knedlíčky ocení nadrobno nakrájenou petrželku.

Zavaříme žemlové knedlíčky do polévky a použijeme je při podávání.

V dostatečném množství předem připravená polévka husí kaldoun se podává doplněná širokými nudlemi a ozdobíme ji nasekanou zelenou petrželkou.

Domácí kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou nakrájenou na kostičky.

Doma vařená zelňačka z uzených žeber se zahustí jíškou a nakonec ještě nechá provařit.

Ze zeleninového základu připravená zelňačka s uzeným masem se dochutí mletou paprikou a pepřem.

Dopečená cuketová nádivka s uzeným masem se podává s bramborovou kaší.

Výborná rychlá cuketová buchta se během pečení kontroluje špejlí.

Vydatná domácí polévka s játrovými knedlíčky, které tvoříme pomocí dvou lžiček.

Když kachní kaldoun bublá pod pokličkou, která zakrývá hrnec, umí v rukou zručného kuchaře na talířích strávníků vykouzlit hotovou přehršel lahodných palet chutí. Podle šikovnosti při přípravě kachního kaldounu si lze v mnohých případech utvořit názor na úroveň kuchařského umění a s ním spojené šikovnosti a zručnosti.

Recepty:

Lahodná drůbeží drůbková polévka kaldoun se dochutí solí a zelenou petrželkou.

Jemné drožďové knedlíčky do polévky zcela změní chuťové vyznění polévky.

Po uvaření se zadělávaná drůbková polévka s játrovými knedlíčky může podávat.

Znám jen málo slastnějších okamžiků, než naplnit si do té doby prázdný žaludek čerstvě uvařeným a voňavě vonícím talířem připravené kachního kaldounu.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů