Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.
Na přípravu jídla jednoduchá česnečka budeme potřebovat tyto suroviny:
2 hrsti chlebových kostek, 5 větších brambor, 3 stroužky většího česneku, nasekaná pažitka, sůl, kmín, máslo
Postup přípravy receptu:
Brambory oloupeme, zalijeme 1,5-2 litry vody, okmínujeme, osolíme a asi 20 minut zvolna vaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme očištěné, rozetřené stroužky česneku.
Chlebové kostky opečeme na másle a podáváme s polévkou, ozdobené nadrobno nasekanou pažitkou.
Další recepty
Francouzské brambory s cuketou jsou vhodně doplněny salátem.
Rajčatová polévka s jogurtem se nakonec rozmixuje ponorným mixerem.
Francouzské brambory se zeleninou doplním při podávání sterilovanými okurkami.
Fazolová krémová polévka chutná s opečeným plátkem slaniny.
Francouzské brambory s kuřecím masem a zeleninou jako přílohou.
Rajčatová bruschetta se hodí na plátky bagety.
Krémová cuketová polévka je dochucená šalvějí.
Rýžové nudle se zeleninou posypeme nasekanými oříšky.
Hustá rajčatová polévka podáváme s krájenou mozzarellou.
Fazolová polévka s uzeným masem vařená pomalu při nízkém varu.
Francouzská cibulačka se podává posypaná strouhaným sýrem.
Rajčatový základ na pizzu o průměru 32 cm.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme ještě zatepla s kyselou okurkou.
Mrkvová krémová polévka se podává ozdobená natí řapíkatého celeru.
Jednoduchá česnečka má již v kuchyních své místo a svojí chutí a vůní oživuje talíře i jídelní misky. Nechte recepty na polévky osvěžit své menu.