Oko

Rybízový džem

Domácí marmelády a džemy.

Na přípravu jídla rybízový džem budeme potřebovat tyto suroviny:
rybízová šťáva z červeného nebo černého rybízu, cukr

Postup přípravy:
Nejprve si připravíme rybízovou šťávu: rybíz umeleme v odšťavňovacím strojku. Poté takto zpracovanou rybízovou šťávu nalijeme do hrnce a necháme ji asi 10 minut vařit. Po této době přidáme stejné množství cukru (stejný objem) a vaříme dalších 8 minut. Nakonec vzniklý rosol nalijeme do sterilizovaných sklenic, obrátíme dnem nahoru a necháme vychladnout pod ručníkem.


Další články

Recept na domácí medovník který necháme při pokojové teplotě odstát.
Francouzský hruškový koláč patří do francouzské kuchyně.
Rybíz černý roste roztroušeně.
Melounový džem je připravený z melounu po odstranění peciček.
Domácí pařížská šlehačka se připravuje z mléka, másla a kakaa.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Marmeláda z cukety a ostatních surovin.
Domácí jahodový džem necháme nakonec vychladnout.
Domácí meruňkový džem zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Kynuté buchty se švestkami pocukrujeme.
Povidla z jablek necháme nakonec pomalu zchladnout.
Třešňová marmeláda se skladuje naplněná do sklenic.
Pyré z pečené dýně nakonec rozmixujeme.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.

Rybízový džem zachová chuť a vůni ovoce i do podzimních a zimních dnů. Pozvěte do své kuchyně marmelády a džemy a uveďte je mezi své pokrmy.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů