Oko

Francouzský hruškový koláč

Na přípravu receptu francouzský hruškový koláč budeme potřebovat:
50 g Hery, 60 g cukru krystal, 120 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 3 bílky ze slepičích vajec, 2 lžíce medu, 2 hrušky, 1 zakysaná smetana nebo 2 hustší bílé jogurty

Postup přípravy:
Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, který potřete medem. Na med rozložte na dílky nakrájené hrušky.

Heru s cukrem utřete do pěny, přidejte mouku s práškem do pečiva a vidličkou vypracujte drobenku. Do drobenky vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků a těsto rozetřete na hrušky.

Vložte do trouby předem vyhřáté na teplotu 175 °C, ve které koláč pečte 40-45 minut.


Další články

Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Ořechový olej nalézá v kuchyni široké uplatnění.
Francouzské Antily spadají pod správu Francie.
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Francouzské brambory se zelím podáváme se sekanou pažitkou.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Mléko člověk využívá již šest až osm tisíc let.
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Medovky chutnají.

Francouzský hruškový koláč rozvoní svojí příjemnou vůní pohodové chvíle.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů