Na přípravu jídla malinový dort budeme potřebovat tyto suroviny:
piškotový dortový korpus 3 dílný, 500 g malinového jogurtu, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 kelímek zakysané smetany, 2 ztužovače šlehačky, 1 balíček želatiny (mletá bílá), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 balíčky červené želatiny na polevu, 2 lžíce cukru, 700 g mražených malin
Postup přípravy receptu:
Z obou smetan ke šlehání, ztužovače šlehačky a vanilkového cukru si vyšleháme tuhou šlehačku.
Jogurtová hmota: smícháme jogurt, 2 lžíce cukru a zakysanou smetanou. Bílou mletou želatinu vložíme do kastrůlku, přilijeme 9 lžic studené vody a necháme nabobtnat 10 minut. Poté želatinu za stálého míchání zahříváme, až se zcela rozpustí. Poté kastrůlek se želatinou odstraníme z kamen a vmícháme několik lžic jogurtové hmoty (aby se želatina zchladila a nezpuckovatěla), vše pak přidáme do zbytku jogurtové hmoty a promícháme, nakonec přidáme vyšlehanou tuhou šlehačku a krém je hotový.
První díl korpusu položíme na podnos a okolo umístíme dortový kruh, korpus potřeme krémem, poklademe několika malinami a přiklopíme druhým dílem korpusu, který pouze potřeme krémem a přiklopíme třetím dílem korpusu, který potřeme krémem a na něj po celé ploše hustě rozložíme maliny. Nakonec dort přelijeme červenou želatinou, kterou připravím dle návodu na obalu.
Malinový dort necháme ztuhnout (ideálně přes noc).
Další články
Domácí pařížská šlehačka s kakaem.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Javorový sirup se připravuje ze zachycené mízy stromů.
Domácí malinový sirup nalijeme do lahví.
Džem z rybízu a malin obrátíme nakonec dnem vzhůru.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Hrníčková bublanina s třešněmí se peče dozlatova.
Dušený špenát s vejcem podáváme s brambory.
Malinový koláč s drobenkou necháme nakonec vychladnout.
Domácí meruňkový džem 10 až 15 minut povaříme.
Malinová bublanina z kulaté formy.
Domácí jahodový džem s kyselinou citronovou.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Malinový džem uzavřeme víčkem.
Malinový dort v sobě uchovává vůni a chuť horkého léta plného malin a dalších sladkých plodů.