Na přípravu jídla domácí malinový sirup budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kg malin, 8 g kyseliny citronové, 1,6 kg cukru krystal, 500 ml vody
Postup přípravy receptu:
Maliny omyjeme a rozmačkáme v 500 ml vody. Směs necháme odstát cca 12 hodin a poté ji přecedíme přes plátýnko.
Na jeden litr vzniklé šťávy přidáme 1,6 kg cukru a za stálého míchání ho v ní rozpustíme. Teplota nesmí přesáhnout 80 °C a šťáva nesmí během rozpoštění cukru přejít varem.
Ještě horký malinový sirup nalijeme do čistých lahví, uzavřeme a umístíme na chladné místo.
Další články
Domácí pařížská šlehačka s kakaem.
Javorový sirup se připravuje ze zachycené mízy stromů.
Džem z rybízu a malin obrátíme nakonec dnem vzhůru.
Hrníčková bublanina s třešněmí se peče dozlatova.
Malinový koláč s drobenkou necháme nakonec vychladnout.
Dušený špenát s vejcem podáváme s brambory.
Domácí meruňkový džem 10 až 15 minut povaříme.
Malinová bublanina z kulaté formy.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Domácí jahodový džem s kyselinou citronovou.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Malinové pyré přelijeme ještě zahorka do sklenic.
Malinový džem uzavřeme víčkem.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Domácí malinový sirup v sobě uchovává vůni a chuť horkého léta.