Oko

Mrkev dušená s hráškem

Mrkev.

Na přípravu jídla mrkev dušená s hráškem budeme potřebovat tyto suroviny:
3 mrkve, 1 cibule, hrášek, lžíce másla, petrželka, 1/2 lžičky cukru

Postup přípravy receptu:
Do malého množství vařící slané vody dáme na 15 minut dusit na nudličky nebo kolečka nakrájenou mrkev s nakrájenou cibulí.

Poté k mrkvi přidáme hrášek, cukr, máslo a dodusíme doměkka.

Při podávání posypeme mrkev dušenou s hráškem nasekanou petrželkou, hodí se k bramborám nebo dušenému masu.


Další články

Červená řepa se zakysanou smetanou ze které připravíme dresing.
Tlačenka s cibulí a octem se jí s chlebem.
Okurky rychlokvašky dáme na 24 hodin odležet.
Domácí seitan není složitý na přípravu.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Salát z mrkve, zelí a fenyklu promícháme.
Salát z červené řepy necháme při 80 °C 20 minut zavařit.
Rostlinná majonéza je mixovaná do zhoustnutí metličkou.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Seitan na žampionech podáváme se zeleninovým salátem.
Dušený špenát s vejcem podáváme s brambory.
Zelná polévka ze sladkého zelí dochutíme majoránkou.
Sterilovaná mrkev s fenyklem a olivami ve větším hrnci.

Mrkev dušená s hráškem patří mezi recepty, na jejichž přípravu se využije mrkev. Pozvěte mrkev do kuchyně i jídelny svého domova.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů