Udělat si domácí seitan není složité a ušetříte při tom peníze za maso. Jak na to? Smíchejte kilo hladké mouky, půl litru vody a sůl a důkladně vypracujte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte hodinu odpočívat. Použijte velkou nádobu a zalijte těsto vodou tak, aby bylo zcela ponořené. Pak začíná proces promývání. Těsto promývejte opatrně, voda se bude stále víc kalit škrobem. Slijte ji, přidejte zase čistou a celý postup opakujte tak dlouho, až je voda prakticky čirá. Těsto by mělo dobře držet pohromadě. Pak z něj vytvořte "knedlíky", uvařte je ve vodě a když vyplavou na povrch, nechte je vychladnout. Pak je seitan hotový a můžete ho používat jako maso.
Další články
Ostrov Gaudeloupe vystupuje z vln 600 km severně od Jižní Ameriky.
Sója tvoří oblíbenou složku potravy.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Celiakie, celiakální sprue je přecitlivělost na lepek.
Větrné mlýny kolem Severního moře.
Ořechový olej nalézá uplatnění ve studené kuchyni.
Černé perly mají zvláštní tajemnou přitažlivost.
Lev indický žije v rezervaci Gírský les.
Domácí pařížská šlehačka recept.
Arašídový olej vyniká svým obsahem kvalitních rostlinných tuků.
Červená barva krve díky přítomnosti červených krvinek.
Kapary jsou oblíbená součást středomořské kuchyně.
Moucha domácí doprovází člověka v různých klimatických zónách.
Ostrov Zanzibar byl obchodním centrem východního pobřeží Afriky.
Kakaovník, kakao a čokoláda