Na přípravu jídla červená řepa se zakysanou smetanou budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 2 středně velké červené řepy, 1 větší jablko, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce majonézy, citronová šťáva, 100 g vlašských ořechů, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Červenou řepu a jablko očistěte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Přebytečnou vodu neodstraňujte. Ořechy rozemelte v mixéru nebo je nasekejte na malé kousky a přidejte k červené řepě.
Ze zakysané smetany, majonézy, citrónové šťávy, soli a mletého pepře si připravte dresing. Je lepší všechny ingredience zálivky nakonec prošlehat buď ponorným mixérem nebo ručním šlehačem: dresink tak bude nadýchanější.
Nakonec přidejte připravený dresing k řepě, důkladně promíchejte a nechte cca 10 minut odstát v chladu.
Další články
Bílý pepř je ostrý.
Červená řepa na sladko s jablkem a rozinkami.
Červená řepa s kysaným zelím a zakysanou smetanou.
Červený pepř se chutí a aroma podobá pepři černému.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Červená řepa pečená v alobalu asi dvě hodiny.
Cuketová polévka se smetanou a nastrouhanou mrkví.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Kakaovník, kakao a čokoláda pochází od Indiánů z Ameriky.
Cuketová omáčka se smetanou