Oko

Sterilovaná mrkev s fenyklem a olivami

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla sterilovaná mrkev s fenyklem a olivami budeme potřebovat:
100 g mrkve, 400 g hlíz fenyklu, 3 lžíce černých oliv bez pecky a nálevu
Nálev: 500 ml vody, 300 g cukru krupice, 2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky soli

Postup přípravy:
Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Fenykl si taktéž očistíme a nakrájíme na menší nudličky nebo plátky.

Plátky mrkve, fenyklu a vypeckované olivy střídavě rozdělujeme do vymytých čistých a suchých zavařovacích sklenic.

Pak si připravíme nálev: ocet, vodu, sůl, cukr a pepř ohřejeme a mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Nálev necháme projít varem a ještě vroucí ho lijeme do sklenic na zeleninu. Necháme vychladnout a sklenice zavíčkujeme.

Připravené sklenice vložíme do většího hrnce, na jehož dno složíme čistou utěrku, tak, aby sklenice byly nejméně ze 2/3 ponořené do vody a sterilizujeme při teplotě 85 °C po dobu 30 minut, poté vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme.


Další články

Zapékaný fenykl chutná s pečivem.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Salát s olivami má kořeny v brazilské kuchyni.
Cuketová pizza se šunkou.
Cuketová pizza bez mouky se peče 20 minut.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.

Sterilovaná mrkev s fenyklem a olivami rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů