Na přípravu jídla domácí meruňkový džem budeme potřebovat tyto suroviny:
1,5 kg meruněk, 350 g mrkve, 1 chemicky neošetřená limetka, 500 g želírovacího cukru 3:1
Postup přípravy:
Meruňky necháme 2-3 minuty blanšírovat ve vařící vodě, zchladíme a meruňky oloupeme, nakrájíme a vložíme do hrnce.
Přidáme oloupanou, nastrouhanou mrkev, kůru a šťávu z limetky a 10-15 minut povaříme.
Poté přidáme želírovací cukr cukrem a za stálého míchání vaříme 3 minuty.
Hotovým džemem naplňte horké sklenice, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Další články
Krupicová kaše z mouky ozdobená kakaem.
Domácí pařížská šlehačka se připravuje z mléka, másla a kakaa.
Rychlá cuketová polévka s nivou a zakysanou smetanou.
Povidla z jablek necháme nakonec pomalu zchladnout.
Kukuřičná kaše s meruňkami a rozpuštěným máslem.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Francouzské brambory s kuřecím masem podáváme s přílohou.
Mléčná polévka s koprem a kmínem.
Domácí jahodový džem necháme nakonec vychladnout.
Krupicová kaše s plátkem másla.
Špagety carbonara se smetanou, parmezánem a bazalkou.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Recept na domácí medovník který necháme při pokojové teplotě odstát.
Cuketová buchta se skořicí je přelitá čokoládou.
Domácí meruňkový džem zachová chuť a vůni ovoce i do podzimních a zimních dnů. Pozvěte do své kuchyně marmelády a džemy a uveďte je mezi své pokrmy.