Na přípravu jídla tvarohová buchta s třešněmi budeme potřebovat suroviny:
500 g čerstvých třešní, 3 vejce, 140 g cukru krupice, 260 g polohrubé mouky, dle chuti vanilkové aroma, 80 ml oleje, 100 ml teplé vody, necelý balíček prášku do pečiva, tuk, 250 g měkkého tvarohu, 350 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr
Postup přípravy:
Žloutky z vajec vyšleháme společně s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, vanilkové aroma, mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, důkladně promícháme a nakonec zlehka vmícháme i sníh vyšlehaný z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do připraveného pekáčku, poklademe vypeckovanými třešněmi a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C a pečeme dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si ušleháme tuhou šlehačku ze smetany a cukru (dle chuti), poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme krátce proležet v chladu.
Tvarohovou buchtu s třešněmi podáváme dozdobenou kouskem čerstvého ovoce.
Výborné jsou i jiné varianty této buchty (s meruňkami, jahodami, broskvemi apod.
Další články
Koláč s jablky a pudinkem pocukrujeme moučkovým cukrem.
Francouzský hruškový koláč pečte 40-45 minut.
Cuketová buchta se skořicí je pečená dozlatova.
Staročeské buchty potřeme nakonec kouskem másla.
Třešně a višně si získaly oblibu.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Třešňová buchta do které vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.
Medová buchta na plech chutná pocukrovaná.
Švestkový koláč s ořechovou drobenkou vydatně posypeme.
Cuketová pizza bez mouky pečená na 200 °C.
Třešňový kompot nakonec sterilujeme při teplotě 85 °C.
Francouzský koláč s třešněmi můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Bublanina hrníčková s třešněmi které na povrch nasypete plátky mandlí.
Třešňový koláč pečeme 35 až 40 minut.
Tvarohová buchta s třešněmi rozvoní při vaření kuchyni vůní připravovaného pokrmu. Pozvěte do své kuchyně třešně a další čerstvé ovoce a uveďte je mezi svá jídla.