Eidam je holandský, mírně nasládly, polotuhý, původně plnotučný sýr jemné chuti. Ve srovnání s jinými sýry je téměř bez zápachu. Barva Eidamu je nažloutlá, přílišná bledost ukazuje na nedostačnou zralost.
Na kostičky nakrájený sýr Eidam se hodí k Rýnskému ryzlinku, Veltínskému zelenému či Sauvignonu.
Obsah tuku v sušině se u Eidamu pohybuje mezi 40 % až 45 %. Českým specifikem je Eidam s nižším obsahem tuku.
Další články
Orsej jarní se může pochlubit velmi rychlým vývojem.
Šikmá věž v Pise byla postavena jako zvonice chrámu.
Jarní kvetoucí rostliny se objevují s příchodem jara.
Ovčí vlna má pružné a odolné vlákno.
Tvrz Draheničky je využívána pro zemědělské účely.
Kozí sýr na grilu necháme ještě pět minut zabalený.
Kozí sýr s červenou řepou zakápněte balzamikovým krémem.
Sýr Camembert mění se stárnutím svoji chuť.
Sýr rokfór se zelenavými žilkami.
Mléko se používá především kravské.
Měření tuku v těle pomocí specializovaných hodinek.
Město Sankt Peterburg bylo založeno v době vrcholu moci dynastie Romanovců.
Francouzský hruškový koláč pečeme 40 až 45 minut.
Podzemní města Derinkuyu a Kaymakli byla vyhloubena v podzemí Kappadokie.
Sýr Eidam se vyrábí z pasterovaného kravského mléka. Doba zrání se pohybuje mezi čtyřmi týdny až deseti měsíci.