Na přípravu receptu kakaové kroužky budeme potřebovat:
15 dkg hladké mouky, 6 dkg bramborové moučky Solamyl, 7 dkg cukru, 2 dkg kakaa, 15 dkg másla, 1 vaječný žloutek, na špičku nože skořice
Postup přípravy: Hladkou mouku, bramborovou moučku, cukr a kakao prosejeme na vál, do směsi nožem zasekáme 15 dkg másla, přidáme 1 vaječný žloutek, na špičku nože skořice, vypracujeme těsto a ho dáme odpočinout do ledničky. Pak z těsta vyválíme placku o tloušťce cca 1/2 cm, ze které vykrajujeme kroužky s otvorem, klademe je na nevymaštěný plech a zvolna pečeme. Po upečení musí být tvary vespod jen růžové. Upečené tvary necháme vychladnout, slepíme zavařeninou a polijeme čokoládovou polevou.
Další články a recepty
Myslivecké knoflíky pečeme 10 až 15 minut.
Na vanilkové rohlíčky potřebujeme vanilkový cukr, ořechy a máslo.
Upečený domácí trdelník lze obalit ve skořicovém cukru.
Slepené linecké vánoční cukroví lze na závěr ozdobit rozinkou nebo oříškem.
Vánoční perníčky ochutíme hřebíčkem a skořicí.
Naplněné kakaové košíčky s krémem ozdobíme drobným ovocem.
Ořechové tyčinky s citronovou kůrou.
Vanilkové rohlíčky s pudinkem se pečou na plechu.
Těsto naplníme do pracnových formiček a kokosové pracny upečeme.
Po upečení kakaové pracny zaprášíme ještě zatepla moučkovým cukrem.
Na domácí jahodový džem potřebujeme kilogram omytých jahod.
Do formiček lijeme čokoládové pracny a dáme je tuhnout do chladna.
Na domácí pařížskou šlehačku je potřeba máslo, mléko a kakao.
Kakaové kroužky jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které chutí a vůní navozuje sváteční atmosféru Vánoc. Kakaové kroužky a Vánoce k sobě patří. Vánoční dárky pro blízké a přátele vybírejte a cukroví pečte s láskou.
Jemné vánoční tyčinky obalujeme v cukru.
Husarské knoflíky necháme po upečení vychladnout.
Recept na vánoční hvězdy přijde vhod před sváteční obdobím sněhobílých Vánoc.