Oko

Kakaové pracny

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu kakaové pracny budeme potřebovat:
200 g hladké mouky, 80 g mletých mandlí, 90 g moučkového cukru, 1 vejce, 160 g másla, 2 lžíce kakaa, hřebíček, skořice, citronová kůra

Postup přípravy:
Smícháme suroviny, vytvoříme třesto, které důkladně prohněteme na vále a necháme odpočinout přes noc v lednici.

Druhý den těsto natlačíme do formiček, vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 160 °C a pečeme 5 až 10 minut podle velikosti formiček.

Po upečení ještě teplé kakaové pracny lehce zaprášíme moučkovým cukrem.


Další články

Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Pracny s ovesnými vločkami, skořicí a kakaem obalujeme v prosátém moučkovém cukru s vanilkou.
Kokosky z bílků nakonec dopečeme.
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem namáčíme v polevě.
Medovky
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Pracny s ořechy necháme nakonec alespoň 4 dny rozležet.
Oříškové pracny obalujeme v cukru.

Kakaové pracny rozvoní svojí příjemnou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů