Na přípravu jídla plněné rolky z listového těsta budeme potřebovat:
listové těsto, anglickou slaninu, šunku, tvrdý sýr, hořčici, vejce na potření.
Postup přípravy: Těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky. Potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky nebo anglické slaniny a na nudličky nakrájeným sýrem. Svineme do ruličky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem.
Plněné rolky z listového těsta narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200 °C asi 15 minut.
Další články
Mřížkové koláče z listového těsta pocukrujeme.
Líbezně lákavou vůní vonící kokosové kuličky se doplní mandlí a obalíme je ve strouhaném kokosu.
Dlouhou tradicí ověřeným způsobem připravené brambory s tvarohem se polijí roztaveným máslem.
Již zažitým obvyklým způsobem připravené zapečené brambory s mletým masem se doplní strouhaným sýrem, která jim předá své aroma.
Doma připravené kedlubnové karbanátky symbolizují pomyslnou výkladní skříň letního zeleninového hodování.
V komunitě širší gastronomické veřejností oblíbené nepečené ořechové kuličky chuťově doplní sváteční jídla.
Na pečivu podávaný cuketový bramborák se posype čerstvými lístky bazalky. Každý již patrně ochutnal bramborák, avšak znáte jeho cuketovou variantu?
Do prosluněného jižního svahu trojské stráně zasazený skleník Fata Morgana Praha slouží k důmyslné terasovité výsadbě rostlin.
Původně z Ameriky pocházející brambory se dnes pěstují prakticky po celém světě. Brambory jsou značně univerzální a je s nimi spojená spousta různých úprav, které nám zde zůstaly z dob, kdy brambory tvořily základ stravy.
Na tradiční způsob připravené cuketové karbanátky nachází využití při stolování na trávníku v prostředí rozkvetlé letní přírody.
Plněné rolky z listového těsta mohou optimalizovat jídla na denním jídelníčku.
Z kuřecího masa, žampionů, brambor, zeleninové směsi, cibulky, směsi na čínu, sojové omáčky a solamylu připravené bramboráky s masovou směsí doplní plátky chleba při zahradním stolování u prostřeného stolu na čerstvém letním ovzduší.
Hutné a vydatné cuketové špízy se podávají s brambory a tatarskou omáčkou.
Dozvím se, jak připravit piškotové kuličky, které obalujeme v kokosu, vložíme do papírových košíčků a dáme ztuhnout.
Listové těsto oživí pečení a pochutnání na pečených jídlech.
Píši recept na plněné rolky z listového těsta.