Jaké se používají různé druhy grilů.
Na přípravu jídla grilované brambory budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 12 brambor stejné velikosti, 24 plátků anglické slaniny, 6 snítek čerstvého rozmarýnu, 4 špetky bílého pepře, 2 lžičky soli, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu:
Dobře omyté brambory vložíme do osolené vody a vaříme (brambory by měly být uvařené tak na 3/4).
Uvařené brambory nahoře nařízněte, lehce osolte, opepřete mletým pepřem, přidejte kousek másla a malou snítku čerstvého rozmarýnu.
Každý brambor zabalte do dvou plátků anglické slaniny. Položte na grilovací misku, pokapejte olejem a přibližně 15 minut grilujte.
Další články
Grilovaná krkovice se zeleninou.
Grilovaná hovězí žebra podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí.
Grilovaná vepřová játra obložíme kolečky syrové cibule a hořčice.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na chleba.
Grilovaná vepřová kotleta posypeme jarní cibulkou.
Zapečený patizon s hermelínem podáváme s bramborem.
Vepřová játra na patizonu, rajčatech, paprikách a cuketě necháme podusit doměkka.
Olivového oleje užívají kuchyně středomoří.
Grilovaná kuřecí křídla necháme marinovat.
Brambory s tvarohem a kyselým mlékem.
Kuřecí maso s brambory na smetaně pečeme ve třech vrstvách.
Francouzské brambory s kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Sůl kamenná vytváří v přírodě velké krystaly.
Červená řepa pečená v alobalu se peče nakrájená na plátky.
Grilované brambory patří mezi recepty připravované na grilu. Pozvěte gril a grilovaná jídla do své kuchyně.