Oko

Banánová marmeláda s grepem

Domácí marmelády a džemy.

Na přípravu jídla banánová marmeláda s grepem budeme potřebovat tyto suroviny:
850 g rozmačkaných banánů, 150 ml grepové šťávy (cca z 1 grapefruitu), 1/8 litru vody, 1 Gelfix 2:1, 500 g cukru

Postup přípravy:
Rozmačkáme banány, přilijeme šťávu z grapefruitu a vodu a důkladně promícháme.

Gelfix smícháme se 2 lžicemi cukru, přidáme k banánům, za stálého míchání uvedeme do varu a 1 minutu vaříme.

Po této době přisypeme zbylý cukr, opět uvedeme do varu a cca 5 minut vaříme.

Hotovou marmeládu plníme ještě horkou do sklenic, které uzavřeme a na cca 10 minut otočíme dnem vzhůru.


Další články

Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Cibule pochází ze Střední Asie.
Grepovou marmeládu vaříme asi 30 minut.
Kdoulový džem do kterého přidáme drcený kardamom.
Domácí jahodový džem nalijeme do čistých sklenic.
Rybíz černý roste roztroušeně.
Povidla z jablek necháme nakonec pomalu zchladnout.
Špička cibulová patří k větším druhům špiček.
Pomerančová marmeláda z pomerančů nakrájených na malé kousky.
Džem z černého rybízu za studena po několika dnech zkontrolujeme.
Třešňová marmeláda se skladuje naplněná do sklenic.
Citronová marmeláda se uchovává naplněná do čistých sklenic.
Rybízový džem necháme vychladnout.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.

Banánová marmeláda s grepem zachová chuť a vůni ovoce i do podzimních a zimních dnů. Pozvěte do své kuchyně marmelády a džemy a uveďte je mezi své pokrmy.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů