Oko

Třešňový koláč

Recepty na jídla z třešní.

Na přípravu jídla třešňový koláč budeme potřebovat suroviny:
250 g hladké mouky, 125 g másla, 80 g cukru, citronová kůra, 1 kilogram třešní, skořicový cukr, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce mandlí, 0,12 litru mléka

Postup přípravy:
Změklé máslo (ale ne zahřáté), studené mléko a citronovou kůru vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto odložíme do chladu, kde ho necháme cca 20 minut odpočinout. Pak těsto rozválíme jen s malým množstvím mouky na posypání válu a přendáme do vymazané formy s okrajem. Na těsto poklademe omyté, okapané a vypeckované třešně.

Skořicový cukr smícháme se strouhankou, s nastrouhanými mandlemi a nasypeme na třešně.

Vložíme do trouby vyhřáté na střední teplotu a pečeme 35-40 minut.


Další články

Francouzský hruškový koláč pečte 40-45 minut.
Třešně a višně si získaly oblibu.
Medová buchta na plech chutná pocukrovaná.
Švestkový koláč s ořechovou drobenkou vydatně posypeme.
Staročeské buchty potřeme nakonec kouskem másla.
Cuketová pizza bez mouky pečená na 200 °C.
Třešňový kompot nakonec sterilujeme při teplotě 85 °C.
Třešňová omáčka se hodí k pečeným masům.
Hořčicovo medová omáčka chutná s těstovinami.
Bublanina hrníčková s třešněmi které na povrch nasypete plátky mandlí.
Koláč s jablky a pudinkem pocukrujeme moučkovým cukrem.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Třešňová marmeláda se plní do čistých a suchých sklenic.
Cuketová buchta se skořicí je pečená dozlatova.

Třešňový koláč rozvoní při vaření kuchyni vůní připravovaného pokrmu. Pozvěte do své kuchyně třešně a další čerstvé ovoce a uveďte je mezi svá jídla.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů