Na přípravu receptu jemné vánoční tyčinky budeme potřebovat:
200g polohrubé mouky, 70g práškového cukru, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 70g másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, tuk na vymazání plechu, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy: Prosetou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva, dále přidáme cukr, vanilkový cukr, máslo, vejce a vypracujeme si těsto, ze kterého vyválíme 8 až 10 centimetrů dlouhé tyčinky, které klademe na tukem vymazaný plech a ihned pečeme. Ještě teplé jemné vánoční tyčinky obalujeme v moučkovém cukru.
Další články a recepty
Myslivecké knoflíky pečeme 10 až 15 minut.
Upečený domácí trdelník lze obalit ve skořicovém cukru.
Vánoční perníčky ochutíme hřebíčkem a skořicí.
Ještě zahorka zázvorové čatní z cukety naplníme do sklenic.
Vanilkové rohlíčky s pudinkem se pečou na plechu.
Těsto naplníme do pracnových formiček a kokosové pracny upečeme.
Ořechové tyčinky s citronovou kůrou.
Pocukrované křehké vanilkové rohlíčky po upečení necháme uležet.
Na domácí jahodový džem potřebujeme kilogram omytých jahod.
Do formiček lijeme čokoládové pracny a dáme je tuhnout do chladna.
Slepené linecké vánoční cukroví lze na závěr ozdobit rozinkou nebo oříškem.
Na domácí pařížskou šlehačku je potřeba máslo, mléko a kakao.
Na vanilkové rohlíčky potřebujeme vanilkový cukr, ořechy a máslo.
Jemné vánoční tyčinky jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které chutí a vůní navozuje sváteční atmosféru Vánoc. Jemné vánoční tyčinky a Vánoce k sobě patří. Vánoční dárky pro blízké a přátele vybírejte a cukroví pečte s láskou.
Zázvorové florentýnky zespoda potřeme čokoládovou polevou.
Husarské knoflíky necháme po upečení vychladnout.
Recept na vánoční hvězdy přijde vhod před sváteční obdobím sněhobílých Vánoc.