Oko

Jemné vánoční tyčinky recept

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu jemné vánoční tyčinky budeme potřebovat:
200g polohrubé mouky, 70g práškového cukru, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 70g másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, tuk na vymazání plechu, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy: Prosetou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva, dále přidáme cukr, vanilkový cukr, máslo, vejce a vypracujeme si těsto, ze kterého vyválíme 8 až 10 centimetrů dlouhé tyčinky, které klademe na tukem vymazaný plech a ihned pečeme. Ještě teplé jemné vánoční tyčinky obalujeme v moučkovém cukru.


Další články a recepty

Myslivecké knoflíky pečeme 10 až 15 minut.
Upečený domácí trdelník lze obalit ve skořicovém cukru.
Vánoční perníčky ochutíme hřebíčkem a skořicí.
Ještě zahorka zázvorové čatní z cukety naplníme do sklenic.
Vanilkové rohlíčky s pudinkem se pečou na plechu.
Těsto naplníme do pracnových formiček a kokosové pracny upečeme.
Ořechové tyčinky s citronovou kůrou.
Pocukrované křehké vanilkové rohlíčky po upečení necháme uležet.
Na domácí jahodový džem potřebujeme kilogram omytých jahod.
Do formiček lijeme čokoládové pracny a dáme je tuhnout do chladna.
Slepené linecké vánoční cukroví lze na závěr ozdobit rozinkou nebo oříškem.
Na domácí pařížskou šlehačku je potřeba máslo, mléko a kakao.
Na vanilkové rohlíčky potřebujeme vanilkový cukr, ořechy a máslo.

Jemné vánoční tyčinky jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které chutí a vůní navozuje sváteční atmosféru Vánoc. Jemné vánoční tyčinky a Vánoce k sobě patří. Vánoční dárky pro blízké a přátele vybírejte a cukroví pečte s láskou.

Zázvorové florentýnky zespoda potřeme čokoládovou polevou.

Husarské knoflíky necháme po upečení vychladnout.

Recept na vánoční hvězdy přijde vhod před sváteční obdobím sněhobílých Vánoc.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů