Rýže.
Na přípravu jídla podle receptu srbské rizoto budeme potřebovat tyto suroviny:
500 g vepřového masa (nejlépe kýty), 1-3 cibule (množství podle vaší chuti), 1-3 stroužky česneku, olej na smažení, 1 rajčatový protlak, 3/4 litru masového vývaru, mletá paprika, tymián, mletý pepř, sůl, 20 dkg rýže, paprika, 3 rajčata, může být 1 chilli paprička, nasekaná petrželka
Postup přípravy receptu:
Ve velkém hrnci osmažíme na drobné kostičky nakrájené vepřové maso, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno pokrájený česnek. Zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, okořeníme tymiánem, mletou paprikou a pepřem a osolíme. Cca 30 minut dusíme. Poté do rizota nasypeme rýži, na kostičky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata a pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat i chilli papričku. Vše ještě cca 20 minut dusíme. Nakonec dosolíme a přidáme zelenou petrželku.
Při podávání srbské rizoto posypeme na talíři nastrouhaným eidamem.
Další články
Cuketový koláč se sýrem se podává ozdobený kolečky pórku.
Jablečná mléčná rýže se podává přelitá jablečnou směsí.
Divoká rýže se používá jako příloha.
Americké fazole dochutíme kečupem.
Krémové rizoto s rozmarýnem dochuťte solí a pepřem.
Černé fazole se hodí i jako náplň do tortilly.
Dýňové rizoto promícháme a podáváme.
Salát s cuketou necháme nakonec vychladit.
Francouzské brambory s kuřecím masem nakrájeným na drobné plátky.
Italské rizoto s fenyklem do kterého přidáme vývar.
Koláč s jablky a pudinkem nakonec pocukrujeme.
Francouzský hruškový koláč pečeme 40 až 45 minut.
Pečený králík na zelenině se nakonec dopéká za občasného podlévání.
Cuketovou omáčku s kuřecím masem povaříme cca 15 minut.
Srbské rizoto je jídlo, které se hodí k nasycení a umí také polaskat lidské smysly, vynášejíce při tom na světlo světa voňavé tajemství své chuti.