Oko

Cuketová omáčka s kuřecím masem

Jídla z cukety

Budeme potřebovat:
500 g kuřecího masa
1 malá cuketa
smetana na vaření (12%)
2 stroužky česneku
1 lžička bazalky
hladká mouka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy: Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme a na rozpáleném oleji ho krátce restujeme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek a dusíme 30 minut. Po uvedeném čase k masu přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, přilijeme teplou vodu či kuřecí vývar (cca 3/4 litru) a dusíme dalších 10 minut. Přichystáme si jíšku (voda + mouka), vlijeme ji k masu a cuketě, přidáme bazalku, smetanu a povaříme alespoň 15 minut.

Cuketová omáčka s kuřecím masem přeje dobrou chuť.


Další články

Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Robi maso obsahuje množství rostlinných bílkovin.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Italská cuketová polévka ozdobená oreganem.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Domácí výroba tofu ze sóji.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Citron pomáhá při odkyselení organismu, paradoxně působí zásadotvorně.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Cuketová buchta pečená cca 20 minut.
Sýr rokfór je známý svými zelenavými žilkami.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Cuketová omáčka na špagety kterou zavaříme do sklenic.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Vanilka patří k Vánocům.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Minestrone, originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Cuketová omáčka kterou podáváme k vařeným těstovinám.
Jedlé kaštany

Cuketová omáčka s kuřecím masem přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů