Oko

Italské rizoto s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla italské rizoto s fenyklem budeme potřebovat:
230 g kulatozrnné rýže, 220 g čerstvého fenyklu, 200 ml polosuchého bílého vína, 60 g sýru parmezán, 400 ml masového vývaru, 1 středně velká cibule, 1 lžička šafránu, sůl, mletý pepř, máslo

Postup přípravy:
Necháme rozehřát oříšek másla (nebo dva) a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidáme na tenčí plátky nakrájený čerstvý fenykl.

Když je fenykl ze všech stran orestovaný, přisypeme syrovou rýži a důkladně promícháme. Každé zrnko rýže by se mělo hezky opražit.

Poté podlijeme vlažnou vodou, ve které jsme si předem nechali vylouhovat šafrán a přilijeme bílé víno. Počkáme, až se vše do rýže vsákne.

Poté po naběračkách přidáváme vývar, vždy až když se voda vsákne, následuje teprve další naběračka.


Další články

Zapékaný fenykl chutná s pečivem.
Zelené sochy zobrazují různé tvary.
Špenátové rizoto s kuřecím masem nakrájeným na kostičky.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Dýňové rizoto promícháme a podáváme.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.

ZItalské rizoto s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů