Na přípravu jídla jablečná mléčná rýže budeme potřebovat tyto suroviny:
300 gramů rýže, voda, 200 ml mléka, 2 až 3 jablka, máslo, 1 lžíce cukru krystal
Postup přípravy:
Mléko nalijeme do nepřilnavého hrnce.
Rýži uvaříme podle návodu, když se do rýževsaje všechna voda, přilijeme mléko a vaříme ještě dalších cca 5 minut, až se mléko také vsákne do rýže.
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrajíme na malé čtverečky.
V kastrolku necháme rozpustit máslo a vložíme do něj nakrajené čtverečky jablek. Za občasného míchání necháme restovat do poloměka, poté přidáme lžíci cukru krystal a povaříme, až se z tekutiny vytvoří sirup.
Rýži nandáme na talíř, přelijeme jablečnou směsí a můžeme se pustit do jídla.
Další články
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut povařit.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Domácí medová šunka z masové směsi.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou chutná s čerstvě nasekanou petrželkou.
Brazilská rýže s kousky másla.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Staročeské buchty potřeme nakonec kouskem másla.
Francouzský hruškový koláč pečte 40-45 minut.
Bublanina hrníčková s třešněmi které na povrch nasypete plátky mandlí.
Sladká mléčná rýže do které přidáme džem.
Mléko patří do jídelníčku již dlouho.
Mléková polévka s těstovinami.
Domácí pařížská šlehačka z kvalitního másla.
Cuketová polévka s červenou čočkou a chlebovými krutonky.
Jablečná mléčná rýže rozvoní při vaření kuchyni vůní připravovaného jídla. Pozvěte do své kuchyně mléko a mléčné produkty a uveďte je mezi své pokrmy.