Kachna a recepty z ní.
Na přípravu jídla pečená kachna s červeným zelím budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 2ks (4kg) kachny, kmín, sůl, 100 g cibule, 1,6 kg sterilovaného sladkokyselého červeného zelí, 1,2 kg jablek, 1 lžíce hladké mouky, ocet, cukr, 120 g jablečného pyré, 1,5 dl rybízového džusu, 1 lžíce červeného vína, divoké koření
Postup přípravy receptu:
Kachny očistíme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a okmínujeme. Osolené a okmínované kachny vložíme do pekáče s jablky a cibulí nakrájenými na plátky a podlijeme vodou.
Pekáč vložíme do vyhřáté trouby, ve které za průběžného podlévání vypekem upečeme kachny z obou stran dozlatova. Během pečení kachny podléváme výpekem a z výpeku si připravíme šťávu.
Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme zásmažku připravenou z cibule a mouky, jablkové pyré a zalijeme vínem.
Nakonec dochutíme cukrem, octem a rybízovým džusem. Kachny před podáváním naporcujeme.
Kachnu podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Další články
Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Krůtí játra s fenyklem a jablky posypeme fenyklovými lístky.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Kachna se zelím a knedlíkem připraveným v páře.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Cuketové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Cuketové chlupaté knedlíky doplníme osmaženou cibulkou.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Kachna na pomerančích se peče 1,5 až 2 hodiny.
Těstoviny s bazalkovým pestem podáváme posypané parmezánem.
Kachna pečená v troubě chutná s červeným zelim a knedlíky.
Recept na pečenou kachnu s červeným zelím má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního jídla.