Oko

Pečená kachna s červeným zelím recept

Kachna a recepty z ní.

Na přípravu jídla pečená kachna s červeným zelím budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 2ks (4kg) kachny, kmín, sůl, 100 g cibule, 1,6 kg sterilovaného sladkokyselého červeného zelí, 1,2 kg jablek, 1 lžíce hladké mouky, ocet, cukr, 120 g jablečného pyré, 1,5 dl rybízového džusu, 1 lžíce červeného vína, divoké koření

Postup přípravy receptu:
Kachny očistíme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a okmínujeme. Osolené a okmínované kachny vložíme do pekáče s jablky a cibulí nakrájenými na plátky a podlijeme vodou.

Pekáč vložíme do vyhřáté trouby, ve které za průběžného podlévání vypekem upečeme kachny z obou stran dozlatova. Během pečení kachny podléváme výpekem a z výpeku si připravíme šťávu.

Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme zásmažku připravenou z cibule a mouky, jablkové pyré a zalijeme vínem.

Nakonec dochutíme cukrem, octem a rybízovým džusem. Kachny před podáváním naporcujeme.

Kachnu podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem a červeným zelím.


Další články

Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Krůtí játra s fenyklem a jablky posypeme fenyklovými lístky.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Kachna se zelím a knedlíkem připraveným v páře.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Cuketové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Cuketové chlupaté knedlíky doplníme osmaženou cibulkou.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Kachna na pomerančích se peče 1,5 až 2 hodiny.
Těstoviny s bazalkovým pestem podáváme posypané parmezánem.
Kachna pečená v troubě chutná s červeným zelim a knedlíky.

Recept na pečenou kachnu s červeným zelím má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního jídla.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů