Oko

Krůtí játra s fenyklem a jablkem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla krůtí játra s fenyklem a jablkem budeme potřebovat:
500 g krůtích jater, 2 bulvy fenyklu, 2 jablka, 1 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, 3 lžíce másla, mletý bílý pepř, sůl, drůbeží vývar, olej

Postup přípravy:
V pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla rozehřejeme v pánvi a na něm zprudka orestujeme játra zprudka orestujeme. Opepříme mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Přidáme na větší kousky nakrájený fenykl, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Ke konci dušení šťávu zjemníme lžicí másla.

Z jablek odstraníme jadřínce a pokrájíme je na kolečka.

V menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Vložíme kolečka jablek a krátce podusíme (necháme zkaramelizovat).

Při podávání posypeme játra fenyklovými lístky. Jako příloha se ke krůtím játrům s fenyklme a jablkem hodí rýže.


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Krůtí směs s patizonem podáváme s rýží
Salát s olivami a fazolemi.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme v troubě.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.

Krůtí játra s fenyklem a jablkem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů