Oko

Rostlinná majonéza

Seitan recepty.

Na přípravu jídla rostlinná majonéza budeme potřebovat tyto suroviny:
1 lžíce škrobu zbylého z vymývání seitanu, 1 lžíce octa, 125 ml vody, 2 špetky cukru, 1 a 1/2 lžičky hořčice, 5 lžic oleje, sůl, kousek cibule

Postup přípravy receptu:
Škrob zbylý z vymývání seitanu rozmícháme ve vodě a povaříme, až nám vznikne hmota pudinkové konzistence.

Po vychladnutí přidáme do hmoty ocet, hořčici, cukr, sůl a naškrábeme do ní trochu šťávy z cibule.

Poté přiléváme olej a mixujeme do zhoustnutí metličkou.


Další články

Červená řepa se zakysanou smetanou ze které připravíme dresing.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Bramborový salát s červenou řepou a vařenými vejci.
Salát z červené řepy necháme při 80 °C 20 minut zavařit.
Seitan na žampionech podáváme se zeleninovým salátem.
Patizonový salát můžeme ozdobit petrželkou.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Zelná polévka ze sladkého zelí dochutíme majoránkou.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Domácí seitan není složitý na přípravu.
Rostlinná vajíčka imitují vajíčka motýlů.
Artyčokový salát se žampiony chutná s bílým pečivem.
Tlačenka s cibulí a octem se jí s chlebem.
Okurky rychlokvašky dáme na 24 hodin odležet.

Rostlinná majonéza patří mezi recepty, na jejichž přípravu se využije seitan. Pozvěte seitan do kuchyně i jídelního koutku.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů