Oko

Rajčatová polévka se sýrem a bazalkou

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla rajčatová polévka se sýrem a bazalkou budeme potřebovat tyto suroviny:
5 rajčat, 3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 1 polévková lžíce rajčatového protlaku, 500 ml masového vývaru, 1 špetka cukru, sůl, bazalka, sýr, máslo

Postup přípravy receptu:
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme.

Na rozehřátém másle si podusíme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájená rajčata. Poté přidáme rajčatový protlak a špetku cukru, zalijeme vývarem a 10 minut povaříme.

Při podávání rajčatovou polévku ozdobíme sýrem a bazalkou.


Další recepty

Francouzské brambory s cuketou jsou vhodně doplněny salátem.
Mrkvová krémová polévka se podává ozdobená natí řapíkatého celeru.
Rajčatová polévka s jogurtem se nakonec rozmixuje ponorným mixerem.
Hustá rajčatová polévka podáváme s krájenou mozzarellou.
Fazolová krémová polévka chutná s opečeným plátkem slaniny.
Rajčatová bruschetta se hodí na plátky bagety.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Krémová cuketová polévka je dochucená šalvějí.
Jednoduchá česnečka se při podávání ozdobí nasekanou pažitkou.
Fazolová polévka s uzeným masem vařená pomalu při nízkém varu.
Těstoviny s kozím sýrem přelijeme omáčkou a posypeme.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme jen zvolna v troubě.

Rajčatová polévka se sýrem a bazalkou má již v kuchyních své místo a oživuje talíře i jídelní misky. Nechte recepty na polévky vyniknout a osvěžit své menu.

Recepty:

Rajčatový základ na pizzu o kruhovém průměru 32 cm.

Cuketa plněná šunkou a sýrem z vyhřáté trouby.

Cuketová nádivka se sýrem a uzeným masem se dopeče dozlatova.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů