Na přípravu jídla hlíva ústřičná se špagetami budeme potřebovat:
300 g hlívy ústřičné, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 zarovnanou lžíci polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, majoránku.
Postup přípravy: Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na oleji osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Přidáme na proužky nakrájenou a propláchnutou hlívu, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Zaprášíme moukou a podle potřeby přidáme vodu. Nakonec ochutíme majoránkou.
Hlívu ústřičnou se špagetami podáváme se špagetami a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Další články
Guláš z hlívy ústřičné se podává doplněný houskovým knedlíkem.
V hlubokém talíři podávaná vánoční rybí polévka se doplní na nudličky nakrájenou omeletou připravenou z mouky, vajíčka a trošky strouhanky. Každý již patrně ochutnal rybí polévku, avšak znáte její vánoční variantu?
Mezi širokou gastronomickou veřejností oblíbená gulášová polévka z hlívy ústřičné chutná dochucená majoránkou a podáváme ji nejlépe s pečivem.
Ověřeným způsobem připravená sladkokyselá omáčka se obvykle podává k masu.
Přiměřeným způsobem připravené zapečené brambory s nivou se podávají doplněné zeleninovým salátem.
Užitková mořská ryba treska obecná měří na délku často i více než jeden metr.
Skalní formace Dvanáct apoštolů na jižním pobřeží Austrálie je součástí národního parku Port Campbell.
Upečená cuketa s mletým masem symbolizuje pomyslnou výkladní skříň a stává se chloubu jídelníčku.
Na tradiční způsob připravené špagety pomodoro nachází využití při svěžím letním stolování v prostředí obklopeném rozkvetlou přírodou.
Lákavou vůní vonící dršťková polévka z hlívy ústřičné se doplní majoránkou a utřeným česnekem a přidáme také světlou jíšku.
Hlíva ústřičná se špagetami může oživit a zpestřit pochutnání na talířích.
Hlíva ústřičná se používá v mnoha receptech.
Hustá a šťavnatá bramboračka s hlívou ústřičnou se posype nasekanou zelenou petrželkou.
Z rajčat, kuřete, cibule, pepře, mouky, papriky, řapíkatého celeru, másla, česneku, červené cibule, náležitě pálivých feferonek, pórku, tymiánu, bobkového listu, slepičího vývaru, rýže a sekané petrželky připravené kuře na zelenině s rýží doplní stolování u bohatě prostřeného stolu.
Při přípravě se špagety s tuňákem a rajčaty uvaří, přidáme tuňáka, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Solím pouze v malém množství, proto blíže neupřesním množství soli.
Popisuji recept na jídlo hlíva ústřičná se špagetami, přijdou k němu vhod například houskové knedlíky.