Rýže.
Na přípravu jídla podle receptu uzeninová polévka s rýží budeme potřebovat tyto suroviny:
1 mrkev (nahrubo ji nastrouháme), 100 g řapíkatého (nebo kořenového) celeru, 100 g trvanlivého salámu (Vysočina nebo turistický), 1 lžíce másla, mletý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 150 g vařené rýže, pažitka nebo petrželka, zeleninový vývar nebo bujon
Postup přípravy receptu:
Mrkev nahrubo nastrouháme a společně s plátky řapíkatého celeru (nebo nastrouhaného kořenového) a najemno pokrájeným trvanlivým salámem orestujeme na lžíci másla. Poté přidáme nasekaný česnek, přilijeme přibližnš 6 dl vody nebo vývaru a krátce povaříme.
Do polévky nakonec přidáme uvařenou rýži, nasekanou pažitku nebo petrželku, necháme prohřát, dochutíme solí a mletým pepřem a podáváme.
Další články
Česneková polévka s bramborem a vajíčky.
Špenátová polévka s noky z mouky a vajíček.
Hovězí maso na žampionech s rýží důkladně povaříme.
Fazolová polévka s uzeným masem je dochucená rajským protlakem.
Hovězí ptáčky s rýží osolíme a ochutíme pepřem.
Uzená polévka s rýží a nasekanou pažitkou.
Zelňačka z uzených žeber a kysaného zelí.
Rajská polévka s rýží a nastrouhaným eidamem.
Hovězí plátky s rýží vaříme do změknutí masa.
Hovězí polévka s rýží připravená z vývaru.
Dušené kysané zelí nakonec dochutíme.
Moravské dušené zelí získává při přípravě kašovitou konzistenci.
Zelňačku s uzeným masem zahustíme paprikovou jíškou.
Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Uzeninová polévka s rýží je jídlo, při jehož přípravě se uplatní rýže. Umí polaskat chuť i čich, odhalujíce při tom voňavá tajemství své chuti.