Rýže.
Na přípravu jídla podle receptu hovězí polévka s masovou rýží budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 0,4 litru vody, 680 ml vývaru z hovězích kostí, česnek, cibule, 80 g hovězího výřezu, 60 g hovězích jater, majoránka, 40 g hladké mouky, mletý pepř, naťová petržel, polévkové koření, 40 g strouhanky, sůl, vejce, 30 g vepřového výřezu, rýže
Postup přípravy receptu:
Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
Hovězí a vepřový výřez opláchneme a hovězí játra umeleme najemno spolu s cibulí, přidáme se solí utřený česnek, prosátou hladkou mouku, vejce, mletý pepř, drcenou majoránku a strouhanku a důkladně promícháme.
Ztakto připravené hmoty si připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a 5 až 8 minut povaříme.
Uvařenou masovou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru, přidáme najemno rozsekanou petrželovou nať a podáváme.
Další články
Česneková polévka s bramborem a vajíčky.
Hovězí plátky s rýží vaříme do změknutí masa.
Hovězí polévka s rýží připravená z vývaru.
Dušené kysané zelí nakonec dochutíme.
Moravské dušené zelí získává při přípravě kašovitou konzistenci.
Recept na domácí hovězí burger chuťově oživí rajče a cibule.
Hovězí směs na špagety posypeme sýrem.
Hovězí jazyk na smetaně chutná s bramborovou kaší.
Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Dušená mrkev s brambory jako vhodnou přílohou.
Špenátová polévka s noky z mouky a vajíček.
Mexické kuře s rýží dopečeme do měkka.
Hovězí maso na žampionech s rýží důkladně povaříme.
Hovězí ptáčky s rýží osolíme a ochutíme pepřem.
Hovězí polévka s masovou rýží je jídlo, při jehož přípravě se uplatní rýže. Umí polaskat chuť i čich, odhalujíce při tom voňavá tajemství své chuti.