Oko

Hovězí jazyk na smetaně

Recepty brazilské kuchyně.

Na přípravu jídla hovězí jazyk na smetaně budeme potřebovat:
1 neuzený hovězí jazyk, kostku bujónu, cibuli, rajče, pórek, sůl, 250 ml mléka, solamyl, žloutek, 100 ml bílého vína

Postup přípravy:
Hovězí jazyk umyjeme a uvaříme s kostkou bujónu (vaříme cca 2,5 hodiny, v tlakovém hrnci hodinu), necháme vychladit, oloupme a nakrájíme na plátky.

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném sádle, přidáme pokrájený pórek a na kostičky nakrájené oloupané rajče, osolíme, podlijeme troškou vývaru z jazyka a necháme asi půl hodiny dusit.

V hrnečku rozmícháme 250 ml mléka, solamyl a žloutek a směs pomalu vmícháme do hrnce. Na závěr můžeme přidat 100 ml bílého vína a kapari.

Hovězí jazyk na smetaně podáváme s bramborovou kaší.


Další články

Housenky konzumují co nejvíce potravy.
Čmelák má také žihadlo a silná kusadla.
Švestky jsou čtvrtým nejčastěji pěstovaným ovocným druhem.
Recept na italskou minestrone polévku.
Recepty na kozí sýr umí jídlo povznést na skutečný gastronomický zážitek.
Broskev má svůj původ v Číně.
Tektonické zemské desky dělí povrch planety.
Brazilská feijoáda ozdobená plátkem pomeranče.
Sladkovodní plž okružák ploský obývá větší část Evropy.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Domácí výroba tofu, co je pro ni potřeba?

Hovězí jazyk na smetaně je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z gejzíru exotických chutí.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů