Oko

Rychlá hrnková bublanina

Tajemství chuti.

Na přípravu jídla podle receptu rychlá hrnková bublanina budeme potřebovat tyto suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 2 hrnky mraženého drobného ovoce (třešně, jahody, maliny...), trochu polohrubé mouky, tuk a hrubou mouku na formu
Na drobenku: 140 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g krupicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Postup přípravy receptu:
Směs polohrubé mouky s kypřícím práškem a krupicovým cukrem zalijte mlékem, přidejte olej a vejce. Ze všech ingrediencí vypracujte nejlépe v robotu hladké těsto, které nalijte do tukem vytřeného a hrubou moukou vysypaného vyššího pekáčku. Těsto rovnoměrně poklaďte mraženým ovocem předem obaleným v polohrubé mouce a posypejte drobenkou: ze všech uvedených ingrediencí vypracujte rukou sypkou směs. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut.

Vychladlou bublaninu porcujte přímo v pekáčku.

Doba přípravy: 30 minut. Doba pečení: 25 minut.


Další články

Cuketová buchta se skořicí se nakonec pocukruje a podává.
Cuketový guláš se zeleninou dochutíme špetkou majoránky.
Recept na tartaletky s povidly a švestkami, které pečeme na 180 °C.
Tvarohová buchta s třešněmi se podává doplněná kouskem čerstvého ovoce.
Rychlá cuketa chutná s rajčatovým salátem.
Rychlá cuketová polévka se sýrem.
Hrníčková bublanina s třešněmi a plátky mandlí.
Rychlá cuketová buchta, jejíž dostatečná propečenost se kontroluje pomocí špejle.
Kynuté buchty se švestkami přiklopíme třemi polovinami švestek.
Kynuté buchty s povidly pocukrujeme.
Cuketová buchta s tvarohem se peče 35 až 40 minut.
Malinová bublanina se peče na teplotu 180 °C.
Sůl kamenná tvoří velké krystaly.
Segedínský guláš z papiňáku podáváme s houskovým knedlíkem.

Rychlá hrnková bublanina je recept na přípravu jídla, které si získalo oblibu.

Svěží lehký dezert si můžete dopřát nejen v parném létě, ale i v zimě u rozpálených kamen. Je na vás, jako ovoce do rychlé hrnkové bublaniny použijete. Vhodné jsou třešně, jahody, maliny i ostružiny.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů