Na přípravu jídla podle receptu kapucínský hovězí guláš budeme potřebovat tyto suroviny:
špetka mletého pepře, špetka soli, 750 g hovězího masa, 1 litr vývaru, 2 cibule, 1 rajský protlak, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce sádla, 3 stroužky česneku, 250 g menších žampionů
Postup přípravy receptu:
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje nebo sádla a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Poté přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, opečeme je a potom podlijeme trochu vodou. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín, mletý pepř a rajčatový protlak. Promícháme a dusíme do změknutí. Ke konci dušení kapucínský guláš vysmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme ji, potom opět podlijeme a guláš dovaříme.
Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Podusíme je na zbylém oleji a přidáme do hotového guláše. Žampiony dodají kapucínskému guláši charakteristickou chuť.
Další články a recepty
Rychlá cuketová polévka se sýrem.
Kynuté buchty se švestkami přiklopíme třemi polovinami švestek.
Hovězí jazyk na smetaně se podává s bramborovou kaší.
Cuketová buchta se skořicí se nakonec pocukruje a podává.
Hovězí směs na špagety které posypeme sýrem.
Svíčková z králíka se nechá důkladně provařit.
Rychlá hrnková bublanina se porcuje ještě v pekáčku.
Rychlá falešná svíčková se při podávání doplní vařeným masem.
Cuketový guláš se zeleninou dochutíme špetkou majoránky.
Bramborový guláš s párkem podáváme s pečivem jako přílohou.
Rychlá čokoládová poleva z vodní lázně.
Cuketová buchta s tvarohem se peče 35 až 40 minut.
Kapucínský hovězí guláš je recept na přípravu jídla, které si můžete dopřávat v průběhu celého roku.
Výběr z receptů:
Cuketový guláš s krůtím masem dosolíme a dopepříme.
Hovězí ptáčky s rýží dochutíme solí a černým pepřem.
Recept na rychlé lívance připravené v lívanečníku.