Kachna a recepty z ní.
Na přípravu jídla pečená kachna s červeným zelím budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kachna (cca 1,5 kg), sůl
Marináda: 4 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce medu
Omáčka: 100 g sečuánské zeleniny, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce medu, 1 lžíce vinného octa, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce oleje na smažení
Na ozdobu: naťová cibulka, hlávkový salát
Postup přípravy receptu:
Všechny ingredience na marinádu smícháme. Kachnu omyjem, osušíme, propícháme vidličkou, osolíme a vložíme do marinády, kde ji necháme alespoň 3 hodiny odležet. Přibližně v polovině marinování kachnu obrátíme.
Kachnu vložíme do pekáče a pečeme za stálého polévání vypečenou šťávou cca 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200 °C.
Upečenou kachnu naporcujeme. Šťávu z pečení ochladíme a sebereme z ní tuk.
Sečuánskou zeleninu nasekáme. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Rozehřejeme olej a sečuánskou zeleninu, česnek a cibuli v něm osmažíme, poté přidáme další ingredience omáčky, uvedeme do varu a přilijeme šťávu z pečení.
Jednotlivé porce kachny polijeme omáčkou a dáme znovu do chladu.
Podáváme na listech salátu posypané nasekanou naťovou cibulkou.
Další články
Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Kachna pečená v troubě chutná s červeným zelim a knedlíky.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Krůtí játra s fenyklem a jablky posypeme fenyklovými lístky.
Kachna se zelím a knedlíkem připraveným v páře.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Cuketové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody.
Cuketové chlupaté knedlíky doplníme osmaženou cibulkou.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Těstoviny s bazalkovým pestem podáváme posypané parmezánem.
Recept na kachnu po sečuánsku má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního jídla.