Na přípravu jídla dušené sojové maso s mrkví budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porec: 1 balíček sojových nudliček, kousek zelené části pórku, sojová omáčka, vegeta, 2 velké mrkve, zelená petrželka
Postup přípravy receptu:
Do misky nasypeme suché sojové nudličky, zakápneme je trochou sojové omáčky a aby nabobtnaly, zalijeme je vroucí vodou.
Najemno pokrájený pórek osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev, přidáme nabobtnané sojové nudličky, podlijeme malým množstvím vody, ochutíme vegetou a dusíme vše doměkka. Nakonec přimícháme najemno pokrájenou petrželku a jrště chvilku prohřejeme.
Dušené sojové maso s mrkví podáváme s rýží jako přílohou.
Další články
Moravské dušené zelí získá během své přípravy kašovitou konzistenci.
Pečené tuřínové hranolky pečeme na pečícím papírem vyloženém plechu.
Červená řepa s kysaným zelím zlehka promícháme.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Vařené kyselé zelí dochutíme cukrem, solí, octem.
Tuřínová polévka posypaná petrželkou.
Bramborová polévka se zeleninou z kostiček brambor.
Domácí hovězí burger ozdobíme plátkem rajčete.
Francouzské brambory se zelím podáváme posypané pažitkou.
Cuketová polévka s nivou ozdobená petrželkou.
Dušené kysané zelí dochutíme.
Bramborový salát s červenou řepou a vařenými vejci.
Italská cuketová polévka se podává na předehřátých talířích.
Sojové maso se zelím podáváme s brambory jako vhodnou přílohou.
Dušené sojové maso s mrkví v sobě nese chuť a vůni pestře zbarvených podzimních dnů, kdy se mrkev sklízí na mlhou přikrytých zeleninových záhonech.