Oko

Pomazánka z uzeného tempehu

Recepty z tempehu.

Na přípravu jídla pomazánka z uzeného tempehu budeme potřebovat tyto suroviny:
80 g uzeného tempehu, 1 lžíci červených fazolí v nálevu, 2 lžíce plnotučného tvarohu (můžeme vynechat), 1 šalotku, sůl a mletý pepř dle chuti

Postup přípravy receptu:
Tempeh a šalotku nakrájíme, přidáme fazole, tvaroh (tvaroh můžeme vynechat) a rozmixujeme do hladké hmoty tyčovým mixérem. Nakonec dochutíme pepřem a solí podle vlastní chuti.

Pomazánku z uzeného tempehu podáváme namazanou na pečivu a posypanou pokrájenou pažitkou.


Další články

Segedinský guláš s uzeným tempehem podáváme s knedlíkem.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme zelenou petrželkou a vejci.
Špenátová pomazánka s natvrdo vařenými vejci.
Tempeh se zeleninou podáváme nejlépe s rýží.
Kysané zelí s tempehem a brambory doplníme smaženou cibulí.
Fenyklová pomazánka s bylinkami.
Veganství a vegetariánství je životní styl.
Tempeh umí v kuchyni nahradit maso.
Cuketové špízy podáváme s brambory a tatarkou.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Patizonový guláš s rajčaty.
Cuketová pomazánka získá říz díky chilli papričkám.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Dušené kysané zelí dochutíme octem, cukrem a osolíme.

Pomazánka z uzeného tempehu dokáže zaplnit břicha strávníků a mysl dobrou náladou.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů