Na přípravu jídla cibulačka s tempehem budeme potřebovat tyto suroviny:
80 g uzeného tempehu, 1 malý pórek, 2 bílé cibule, 1 lžičku mletého kmínu, špetku sušeného libečku, 1/2 kostky zeleninového bujonu, 1 litr vody, špetku čerstvé šalvěje, 1 lžičku miso pasty, 1 stroužek česneku, sůl, bílý mletý pepř, 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu:
Obě cibule pokrájíme nadrobno, pórek pokrájíme na kolečka, česnek utřeme společně se šalvějí zpěníme vše na rozpáleném oleji. Potom vše přendáme do hrnce s vodou a bujonem. Polévku dochutíme kořením, popřípadě miso pastou a podáváme s plátky tempehu. Tempeh můžeme krátce ogrilovat na sucho v tousteru nebo na teflonové pánvi.
Další články
Pomazánka z uzeného tempehu chutná namazaná na pečivo.
Dušené kysané zelí dochutíme octem, cukrem a osolíme.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme zelenou petrželkou a vejci.
Cuketová pomazánka získá říz díky chilli papričkám.
Špenátová pomazánka s natvrdo vařenými vejci.
Cuketové špízy podáváme s brambory a tatarkou.
Tempeh se zeleninou podáváme nejlépe s rýží.
Fenyklová pomazánka s bylinkami.
Kysané zelí s tempehem a brambory doplníme smaženou cibulí.
Veganství a vegetariánství je životní styl.
Tempeh umí v kuchyni nahradit maso.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Patizonový guláš s rajčaty.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Cibulačka s tempehem dokáže zaplnit břicha strávníků a mysl dobrou náladou.